"Daan Rots kwam door Alfons Sampsted amper in het spel voor"

FC Twente wist ondanks de overwinning op Heracles Almelo amper een vuist te maken tegen de bezoekers. Verklaringen worden gezocht: Alfons Sampsted heeft niet de aanvallende drive die Joshua Brenet heeft.

"Je hebt zoveel overwicht, je staat zoveel op de helft van Heracles te voetballen. In de eindfase is het zo druk, ik denk niet dat Brenet daar het verschil had gemaakt. Dit keer niet. Er waren te weinig om zijn diepte te benutten", zegt René Wagelaar over de situatie bij VoetbalTijd.

Analist Vincent Bilanovic is het niet met hem eens. "Veel ging via links, waar normaal (Michel, red.) Vlap staat. Oosting wilde Van Wolfswinkel, een belangrijke speler, toch een positie geven, ondanks dat het zijn positie niet helemaal is (hij stond als linksbuiten geposteerd, red.). Maar aan de rechterkant was het Rots die naar binnen ging en Sampsted die er niet achteraan ging. Hij heeft veel minder diepgang dan Brenet. Het is ook niet toevallig dat Oosting hem in de rust wisselde", aldus Bilanovic.

De tweede helft verliep het spel natuurlijker. "Regeer is van origine natuurlijk een middenvelder", geeft Bilanovic aan. "Het overwicht van FC Twente was dermate groot, dan moet je lopende mensen hebben die positieoverstijgend zijn en dus loopacties maken. Rots kwam door Sampsted amper in het spel voor. In de tweede helft ging dat een stuk beter door de invulling van Regeer door die positie. Je krijgt veel meer voetbal en er werd veel meer gecombineerd aan de rechterkant."

Lees meer:
0 reacties