Daan Rots maakt indruk: "Een van de meest opvallende spelers"

Daan Rots juicht na zijn treffer
Daan Rots juicht na zijn treffer Foto: © BSR Agency

Daan Rots maakt dit seizoen indruk bij FC Twente. NOS-verslaggever Arno Vermeulen is in de uitzending van Studio Voetbal lyrisch over de aanvaller en noemt hem een zeer opvallende speler.

"Wat heb je met die Daan Rots gedaan?", vraagt Vermeulen aan hoofdtrainer Joseph Oosting. "Daar ben ik heel nieuwsgierig naar. Die heb ik vorig jaar een paar keer zien spelen, dan dacht ik van: 'ja...'. Er stonden natuurlijk twee hele goede vleugelaanvallers met Cerny (en Misidjan, red.). Hij werkte hard, maar hij gaat er nooit komen."

"En dit jaar is die gozer zo ongelooflijk doorgebroken. Het is een van de meest opvallende spelers dit seizoen in de Eredivisie. Wat is jouw rol daarin geweest?", richt Vermeulen zich tot de coach van de Tukkers. Oosting reageert: "Ze speelden wel iets anders. Vorig jaar hadden ze met Cerny en Misidjan van die artiesten, in de dribbel. Nu is het zo dat we veel meer een passend team zijn. Daan heeft daar een enorm belangrijke rol in."

"Daan is zowel in de vooruit als in de achteruit heel dienstbaar. Hij is een hele slimme speler. Hij heeft met name oog voor bal vast houden, het uitlokken", ziet hij. Vermeulen vult direct aan: "Hij is op die plek de beste in de Eredivisie op dit moment." Rots heeft goede cijfers, merkt Oosting op. "Zowel in assists als in goals. Maar goed: je haalt er één iemand uit, er zijn meerdere spelers die opvallen. Ik denk dat het goed in elkaar zit."

De trainer vervolgt: "Ook vorig jaar, toen was het ook al een vriendenteam. Nu is dat ook. De artiesten zijn in principe weg. Of ik dat lekker vond? Het waren zeker goede voetballers. Ze gingen weg, vervolgens ga je kijken hoe we dat met elkaar op kunnen vangen. Dan gaat het seizoen beginnen, de voorbereidingen. Dan voel je dat aan. Dan denk ik bij mezelf: 'Nou, ik denk dat dit wel eens een bijzonder jaar kan worden'."

"We moesten redelijk snel beginnen, met Europees voetbal. Ik vond het best wel spannend. We moesten tegen Hammarby, dan kom je daar door en dan zie je dat er iets gaat groeien. Ik vind ons heel vast", aldus Oosting.

Lees meer:
0 reacties