Daan Rots verklaart succes FC Twente: "Minder ego’s in het team"

Daan Rots
Daan Rots Foto: © Pro Shots

Daan Rots vindt dat FC Twente de derde plaats niet meer mag weggeven. Dat vertelt hij tegenover Tubantia.

FC Twente staat momenteel op een knappe derde plaats in de Eredivisie. Daarnaast hebben ze ook nog eens een voorsprong van zeven punten op nummer vier AZ en dertien punten voorsprong op nummer vijf Ajax. Mochten ze de huidige derde plaats vasthouden, dan mogen de Tukkers zich volgend seizoen melden in de voorronde van de Champions League.

Daan Rots vindt dan ook dat ze de derde plaats niet meer uit handen mogen geven. “Als wij ons nu nog door twee ploegen laten inhalen, hebben we iets niet goed gedaan. We hebben een sterke selectie, en als we niet te veel blessures krijgen, moeten we derde worden.”

Het is overigens best verrassend dat de ploeg uit het oosten zo hoog in de ranglijst staat. Aan het begin van het seizoen moest de trainer die FC Twente naar een vierde en vijfde plaats leidde vervangen worden omdat hij was vertrokken. Er gingen drie basisspelers weg en in de winter vertrok ook nog eens de eerste spits, Manfred Ugalde, naar Moskou.

Toch kan Daan Rots wel verklaren dat de Tukkers alsnog beter presteren dan in de voorgaande seizoenen. “We zijn stabieler geworden. We hebben nu meer spelers waar je op terug kunt vallen, ook als het even minder gaat. We hebben minder ego’s in het team. En dat bedoel ik niet negatief. Iedereen voetbalt op zijn eigen manier en sommige jongens zijn juist goed als ze wat meer op zichzelf zijn gericht. We zijn meer een team geworden”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties