"Dan had Myron Boadu net zo goed bij AS Monaco kunnen blijven"

Myron Boadu tegen Vitesse
Myron Boadu tegen Vitesse Foto: © Pro Shots

Myron Boadu heeft nog altijd geen kans gekregen als basisspeler bij FC Twente. Met veel hosanna kwam hij in Enschede binnen, maar momenteel is het angstvallig stil rond de spits.

"Het zou natuurlijk heel gek zijn als hij de rest van het seizoen wisselspeler blijft, nadat je hemel en aarde hebt bewogen om hem te huren. Die jongen gaat natuurlijk naar FC Twente met het idee van: een, twee wedstrijden even inkomen en dan ga ik de rest van het seizoen in elk geval veel speelminuten maken" zei Kenneth Perez zondagavond in het programma Dit was het Weekend op ESPN.

Ook Jan Joost van Gangelen heeft vraagtekens. "Het kan natuurlijk ook een inschattingsfout zijn van Twente. Zoals jij zegt: hemel en aarde bewogen, helemaal naar Monaco gegaan. Maar dat je niet helemaal weet hoe goed en fit hij op dit moment nou echt is, je hem krijgt en hij gewoon tegenvalt."

Vooral voor de spits zelf is de situatie rot, zegt Perez. "Hij gaat natuurlijk niet naar Twente om dezelfde rol te vervullen als bij Monaco. Dan had hij net zo goed daar kunnen blijven. Je hebt nog tien wedstrijden. Hij kan ook twee keer invallen en twee keer de winnende maken. Maar een speler vindt het niet leuk als hij de komende tien wedstrijden als invaller in het veld komt en een keer de winnende maakt. Die jongen komt naar Twente en denkt te gaan spelen."

Lees meer:
0 reacties