"Dan had niet Peter Bosz, maar Oosting met de schaal gestaan"

Oosting juicht voor Vak-P
Oosting juicht voor Vak-P Foto: © Pro Shots

FC Twente verloor zondagmiddag met 2-1 op bezoek bij directe concurrent AZ en daardoor bedraagt de voorsprong van de Tukkers nog maar twee punten. Leon ten Voorde zag de club uit Enschede eerder dit seizoen ook al veel punten verspelen op vreemde bodem. 

"Ik zie wél een patroon: het overkomt Twente", vertelt hij in de podcast 'De Ballen Verstand' op de website van Tubantia. "Bij PSV heb je de wedstrijd zover in handen, je kunt nog met 0-1 winnen (via de kans van Mitchell van Bergen, red.) in blessuretijd, maar dan gaat Bruns in de fout en verlies je met 1-0. Bij Ajax is er niks aan de hand, is het na rust 1-1 en verlies je met 2-1 dankzij een hele onhandige overtreding van Salah-Eddine", blikt Ten Voorde terug.

"Tegen AZ was het 1-1, het was een gelijkwaardige wedstrijd, zo blijkt ook uit alle statistieken. Dan krijg je zo'n uitglijder", vervolgt de verslaggever over de fout van Alec van Hoorenbeeck. "Ik kreeg wat opgestuurd van een supporter. Die schreef al het puntenverlies op van Twente na de winterstop: NEC, Heerenveen, noem maar op... Als Twente alle wedstrijden wint, dan had niet Peter Bosz, maar Joseph Oosting met de schaal gestaan", beseft Ten Voorde. 

"Zo zit de wereld ook niet in elkaar, maar als je al die onnodige nederlagen uiteindelijk bij elkaar optelt... Dat is gewoon kwaliteit", constateert hij. "Je hebt in Nederland twee topploegen en daarna komt de subtop. Dat is Twente en AZ. Subtoppers zijn niet altijd even stabiel, die overkomt dit. Dat moet je accepteren. Uiteindelijk is het een kwestie van kwaliteit, als het je zo vaak overkomt. Je moet ook toegeven dat het sinds de wedstrijd tegen Heracles (1-0 door een doelpunt van Myron Boadu, red.) allemaal wat moeilijker gaat bij Twente", besluit Ten Voorde over de serie van de club uit Enschede. 

Lees meer:
0 reacties