"Dan heb je niet zoveel aan Rots, maar ook niet aan Van Bergen"

Daan Rots en Sem Steijn zijn teleurgesteld
Daan Rots en Sem Steijn zijn teleurgesteld Foto: © Pro Shots

Mitchell van Bergen: is hij rijp voor de basis? Veel fans hopen op een basisplaats voor de rappe buitenspeler, waardoor Daan Rots naar de bank zou verkassen. Leon ten Voorde is niet overtuigd van Rots, maar ook niet van Van Bergen.

"Ze winnen wel en geven niet veel weg. Het is zuinig. Het is te weinig. Veel mensen zeggen dat Van Bergen erin moet in plaats van Rots. Maar wat laat hij in die invalbeurten nou eigenlijk zien?", vraagt Ten Voorde zich af bij De Ballen Verstand van TC Tubantia.

Hij wil de situatie nuanceren. "Ik zeg niet dat Rots goed speelt, maar hij heeft wel de meeste assists in de Eredivisie. Statistieken moet je naast je eigen gevoel en feiten leggen. Rots kreeg afgelopen weekend een assist en dat sloeg nergens op, maar hij heeft er wel al vijf."

Hij weet echter ook dat Rots niet altijd een nuttige voetballer is. "Als de ruimtes klein zijn dan heb je niet zoveel aan Rots, maar ook niet aan Van Bergen. Hij moet het in die invalbeurten laten zien dat hij er klaar voor is."

En dát lijkt hij nog niet. "Sinds de wedstrijd tegen Volendam heb ik weinig van hem gezien. Het oogt dreigend omdat hij snel is. Ik serveer Van Bergen niet af, want hij heeft geen ritme. Van Bergen gaat echt wel spelen en komt echt wel in de basis, maar dat heeft tijd nodig."

Lees meer:
0 reacties