"Dan is het toch de Michel Vlap van de eerste competitiehelft"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft een grote naam in Costa Rica en dus waren de verwachtingen hoog van de oefenwedstrijd tegen Liga Deportivo Alajuelense. FC Twente verloor het afsluitende oefenduel van het trainingskamp echter met 3-2, nadat de Tukkers met 3-0 achterstonden.

"Ik ben wel teleurgesteld in best wel veel spelers", zegt clubwatcher Leon ten Voorde in de gezamenlijke podcast van De Ballen Verstand en De Oosttribune. "FC Twente begon niet zo slecht, maar ook ver van huis zijn we wel weer geconfronteerd met de problemen van FC Twente. Veel balbezit, maar ik vond heel veel spelers onder de maat."

Ten Voorde noemt daarna man en paard. "Dat begon al met Mees Hilgers centraal achterin, die vond ik heel matig", geeft de journalist aan. "Ik vond Gijs Smal in de afgelopen weken de beste man op de training. Hij haalde echt een heel hoog niveau, maardie had een mindere dag. Dat kan gebeuren. Op het middenveld kreeg Michel Vlap de voorkeur. Ik heb heel lang met hem gezeten en hij belooft beterschap. Je bent ook geneigd om hem te geloven dat het een keer goed komt, maar dan zie ik hem voetballen in die wedstrijd..."

"Dan is het toch de Vlap van de eerste competitiehelft", vervolgt Ten Voorde. "Het is allemaal te laat in de bal komen, te laat de situatie herkennen dat je aanspeelbaar moet zijn. Hij had ook weer pech met een schot dat geblokt werd in de zestien. Wie ook heel erg tegenviel waren Cerny en Salah-Eddine aan de rechterkant. Die laatste maakte twee fouten waar twee goals uit kwamen en Cerny heeft niets goed gedaan."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand