"Dan krijgt FC Volendam één miljoen euro extra van FC Twente"

Carel Eiting
Carel Eiting Foto: © BSR Agency

Het is gelukt om Wim Jonk en FC Volendam de vredespijp te laten roken, zo melden meerdere bronnen. De clubicoon en zijn team, die door de arbitragecommissie en de rechter in het gelijk werden gesteld, doen water bij de wijn en treffen een regeling voor de vier ZZP’ers die na het gedwongen vertrek met lege handen stonden. Hierdoor blijft Volendam een fiks bedrag bespaard.

"In het akkoord werd tevens de decharge opgenomen voor het gevoerde beleid van het vorige bestuur dat zodoende werd gerehabiliteerd", schrijft Mike Verweij in De Telegraaf. "Jan Smit en zijn medebestuursleden werden wegens financieel wanbeleid weggestuurd, maar zoals de toenmalige voorzitter al voorspelde, is het operationeel tekort van de afgelopen jaren door onder andere de transfer van Carel Eiting na dit seizoen al weggewerkt. Hoewel FC Volendam dit jaar nog drie ton in het rood lijkt te komen, is er – zo bleek in het overleg van woensdagavond – financieel geen enkele reden tot paniek."

"Mede door toedoen van de zanger en presentator Smit, die voor zijn voorzitterschap commercieel directeur was, blijven veel sponsoren de club trouw", vervolgt Verweij. "Veel geldschieters zijn zelfs bereid in de Keuken Kampioen Divisie hetzelfde bedrag op tafel te leggen als in de Eredivisie. Indien FC Twente de Champions League haalt, krijgt FC Volendam één miljoen euro extra van de tukkers voor Eiting en als het in plaats daarvan Europa League-deelname wordt, is de bonus de helft, vijf ton."

Lees meer:
0 reacties