"Dan kun je je niet zo gedragen als FC Twente deed tegen Ajax"

Anass Salah-Eddine en Youri Regeer balen na de nederlaag tegen Ajax
Anass Salah-Eddine en Youri Regeer balen na de nederlaag tegen Ajax Foto: © Pro Shots

FC Twente verloor als nummer drie van Nederland met 2-1 op bezoek bij Ajax en legde een slappe pot op de mat. Leon ten Voorde ziet een gebrek aan uitstraling bij de Tukkers.

"Als je van jezelf vindt dat je een goede ploeg bent en je gaat voor een plek in de voorronde van de Champions League, dan kun je je niet zo gedragen als FC Twente deed tegen Ajax, de nummer zes als de Eredivisie", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia.

Robin Pröpper vond de wedstrijd zo slecht nog niet. "Ik zei ook tegen Pröpper dat het nummer drie onwaardig was. Een paar meter verderop zei Daan Rots nog het woord 'schandalig'. Dat is misschien wat fors, maar ik was wel teleurgesteld. Als je op zaterdagavond AZ (de huidige nummer 4) ziet worstelen met RKC dan weet je dat die derde plek je niet meer kan ontgaan. Dan mag je wel met iets meer bravoure en lef tevoorschijn komen in de ArenA."

Goed speelden de Tukkers geen moment, ook niet toen ze voor stonden. "Ze hadden in de eerste helft wel de controle, maar na één omzetting was FC Twente van slag. Als je volgende jaar de Champions League in wilt en je raakt in de war van een omzetting bij de nummer zes van Nederland..."

Lees meer:
0 reacties