Ten Voorde waarschuwt: "Hij moet op zijn tellen gaan passen"

Gijs Smal baalt na de goal van Jens Toornstra
Gijs Smal baalt na de goal van Jens Toornstra Foto: © Pro Shots

Zowel de aanvallende vleugelspelers als de opkomende backs van FC Twente rendeerden totaal niet in het duel met FC Utrecht. Leon ten Voorde zet grote vraagtekens bij het functioneren van een aantal van deze spelers.

"De zijkanten van FC Twente zijn allemaal gewisseld, zowel de vleugelspelers als de backs", opent Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Vlap zat totaal niet in de wedstrijd. Hij geeft de laatste tijd te weinig", zegt de journalist.

Fans zien graag iemand anders de kans krijgen. "Mensen vinden dat daar een keer iemand anders mag staan. Maar je hebt hem ook nodig om aan het voetballen te komen." Zijn seizoensproductie is niet om over naar huis te schrijven. "Twee goals en twee assists is gewoon te weinig. Hij werd terecht gewisseld."

Gijs Smal krijgt recentelijk ook de hoon van het publiek over zich heen. "Ook Smal werd terecht gewisseld. Hij ging eraf met een hele boze smoel. Ik neem aan dat hij heel erg boos was op zichzelf. De meeste voetballers zijn het niet eens met wissels", weet Ten Voorde.

"Smal verdient veel krediet, ook na zijn blessure. Hij speelt alles. Maar ik vind dat als hij niet wil bijtekenen en hij niet presteert en je hebt een nieuwe vleugelverdediger haalt (Anass Salah-Eddine red.) dan moet je wel een keer op je tellen gaan passen. Er komt een keer een moment waarop je denkt: misschien moeten we toch eens gaan kijken naar een ander", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 31 28 63
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 31 7 49
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand