"Dan ontvangt FC Twente al een startpremie van vijf miljoen"

De spelers van FC Twente vieren feest na de zege op Ajax
De spelers van FC Twente vieren feest na de zege op Ajax Foto: © Orange Pictures

Zondag staat de derby tussen FC Twente en Heracles op het programma in de Eredivisie. Voor de Tukkers belangrijk vanwege de derde plek in de Eredivisie, en minder vanwege de derby an sich.

"Ja, die derby hangt als de eerste sappige vrucht aan de boom, maar het gaat FC Twente veel meer om de oogst van de gehele week. Zondag Heracles, woensdag Heerenveen, zaterdag Fortuna Sittard. Twee keer thuis, eenmaal uit. Voeg zeven punten aan het huidige totaal toe en de kans dat AZ de Tukkers nog weet te achterhalen, is alweer een stuk kleiner geworden", schrijft clubwatcher Leon ten Voorde in de Tubantia.

De derde plek ligt voor de Tukkers dus in het verschiet. "Een punt of 68 denken ze bij FC Twente op voorhand nodig te hebben voor de derde plek. Waarschijnlijk is dat streefgetal niet eens nodig. Dat wil niet zeggen dat je bij de kwalificatie ook meteen doordringt tot de elitekamer van het Europese voetbal, waar de pot met goud blinkt. Maar stel: FC Twente overleeft de eerste kwalificatieronde. Dan ontvang je als deelnemer aan de play-offs al een startpremie van vijf miljoen euro. Dat is serieus geld."

"FC Twente heeft dus wat om voor te strijden in de laatste acht duels van het seizoen", vervolgt Ten Voorde. "Te beginnen zondag tegen de nummer veertien van de ranglijst, die toevallig uit de buurt komt. Om straks op 5 mei met een veilige marge aan de uitbeurt bij AZ te beginnen, zijn dit de wedstrijden die je thuis moet winnen."

Daarna volgt een zeer acceptabel schema voor de Tukkers. "Los van alle sentimenten die spelen op de tribunes in beide kampen. Afvinken en door. Na Heracles komen Fortuna, Almere City en Volendam nog naar De Grolsch Veste. Op basis van kwaliteit en de kracht in eigen omgeving zijn twaalf punten eigenlijk een vereiste", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties