Dani de Wit: "Zullen volgende week moeten winnen van FC Twente"

Dani de Wit
Dani de Wit Foto: © Pro Shots

AZ won zondagmiddag met 0-3 op bezoek bij NEC en Dani de Wit was na afloop blij met het resultaat. De aanvallende middenvelder, die een aflopend contract heeft en na dit seizoen transfervrij kan vertrekken bij de club uit Alkmaar, beseft dat het een belangrijke wedstrijd was.

"Er stond natuurlijk wel wat druk op zo'n potje", legt hij uit voor de camera van ESPN. "We (AZ en NEC, red.) spelen beide voor Europees voetbal en dan zit er wel eens wat meer spanning op de ploeg. Maar de trainer (Maarten Martens, red.) zegt ook om dan juist rustig te blijven en dan komt het vertrouwen vanzelf waardoor je in zo'n wedstrijd groeit. Dat was niet helemaal het geval, maar des te lekkerder dat je met 0-3 wint", aldus De Wit.

"Het was niet goed genoeg vandaag, maar ik heb niets te zeuren als je met 0-3 wint. Dat is lekker en nu op naar volgende week", vervolgt hij. "We willen nog steeds meer, maar dan zullen we volgende week (zondag om 16:45 uur in Alkmaar, red.) moeten winnen van FC Twente. Dat is duidelijk. Dan kunnen we de druk weer wat verhogen en het seizoen nog iets kleurrijker maken. Daar gaan we alles aan doen", vertelt De Wit.

"Uiteindelijk wil je als voetballer het allerhoogste en het is nog steeds mogelijk", beseft hij. "We hebben een klein stapje gezet tegen NEC, maar we zullen er volgende week moeten staan en een stukje beter moeten voetballen. Je moet winnen. Dan sta je op twee punten en dan verhoog je met nog twee wedstrijden de druk", besluit De Wit, die met AZ ook nog tegen Go Ahead Eagles (uit) en FC Utrecht (thuis) speelt.

Lees meer:
0 reacties