Danilo baalde na uitstekend FC Twente-jaar: "Had meer verwacht"

Danilo maakte deze zomer transfervrij de overstap van Ajax naar Feyenoord. Toen Steven Berghuis de omgekeerde weg bewandelde, zorgde dat voor veel ophef. Nu blijft het rustig.

"Ik ben bijna vijf jaar in Nederland. Het is een prachtig land, waar mooi voetbal gespeeld wordt. Daarom heb ik ervoor gekozen om hier te blijven", legt de voetballer uit tijdens zijn eerste persconferentie. "Ik heb vanuit Amsterdam ook goede reacties gekregen, ze snapten deze stap. Ik moet aan mijn toekomst denken, minuten maken."

Ajax wilde verlengen met de aanvaller, die twee seizoenen geleden op huurbasis indruk maakte bij FC Twente. Destijds scoorde hij zeventien keer. "Ze wilden het, maar ik wilde dat niet. Ik deed het goed bij FC Twente en had meer verwacht toen ik terugkeerde. Afgelopen seizoen was moeilijk", bekent de Braziliaan, die met Berghuis praatte over de stap.

"Net voor ik voor Feyenoord koos, heb ik even met hem gesproken. Hij was heel positief en wenste me veel succes", aldus de spits, die geen wrok koestert richting de Amsterdamse club. "Ik ben ze dankbaar, zij hebben voor mij de deur naar Europa geopend. Maar nu ga ik me focussen op Feyenoord. Ik ben hier gekomen om de eerste spits te worden."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand