Danilo blikt terug op Twente-uitspraak: "Iedereen lachte me uit"

Danilo
Danilo Foto: © Pro Shots

Danilo is blij dat hij bij Feyenoord meer perspectief op speeltijd heeft dan bij Ajax. Zelfs na een goed jaar bij FC Twente kwam hij niet echt in de plannen van de Amsterdammers voor.

"Als je bij Twente alle wedstrijden hebt gespeeld en je moet terug in Amsterdam bijna een heel jaar op de bank zitten, gebeurt er iets in je hoofd", vertelt Danilo in gesprek met Voetbal International. "Ik heb die negativiteit doorstaan en hard gewerkt voor iedere minuut die me werd gegund."

Nu gaat hij voor zijn kans bij Feyenoord en hoopt als een zelfde flow als bij FC Twente. "Ik wil dat ook met Feyenoord gaan beleven. En dan niet een half jaar, maar langere tijd. Ik heb niet voor niets voor vier seizoenen getekend. Als ik bij een club mezelf kan zijn, ben ik gelukkig. Als ik lach, komende goals en het voetbal vanzelf. In Enschede had ik dat gevoel en vloog alles wat ik aanraakte in het doel. Niet eerder had ik dat zo meegemaakt."

De Braziliaan wil prijzen winnen. "Toen ik bij Twente kwam, zei ik dat ik kampioen wilde worden. Iedereen lachte me uit. Ik wist ook wel dat het bijna onmogelijk was, maar ik wilde er alleen maar mee zeggen dat ik het hoogste nastreef. Nu ik hier ben, zeg ik hetzelfde als bij FC Twente en dit keer een stuk overtuigender."

De aanvaller heeft het naar zijn zin bij z'n nieuwe club. "Feyenoord is een grote club, met een grote aanhang, een geweldig stadion, veel supporters en goede spelers. Moet ik dan zeggen dat ik er niet in geloof dat we kampioen kunnen worden?"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand