Daphne van Domselaar in EK-selectie: "Natuurlijk is het spannend"

Daphne van Domselaar op een training van de OranjeLeeuwinnen
Daphne van Domselaar op een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

FC Twente Vrouwen mag zich met vijf speelsters hofleverancier noemen van de EK-selectie van de OranjeLeeuwinnen. Eén van de speelsters die meegaat naar Engeland is Daphne van Domselaar.

"Ik wist dat ik gebeld zou worden of ik bij de EK-selectie zou zitten. De telefoon stond de hele dag aan. Toen ik werd gebeld zat ik net in de auto. Dat is natuurlijk altijd even een spannend moment", vertelt de doelvrouw op de website van FC Twente.

Bondscoach Mark Parsons draaide er daarna niet omheen. "Ik hoorde al snel ‘gefeliciteerd’", blikt Van Domselaar terug. Ze kijkt terug op een fraai seizoen met FC Twente. "Persoonlijk heb ik een goed stabiel seizoen gedraaid en mijn steentje bijgedragen."

"Ik kijk met een tevreden gevoel terug. Geselecteerd worden voor de OranjeLeeuwinnen is voor mij een mooie beloning", vervolgt Van Domselaar, die nog niet echt zenuwachtig is voor het EK in Engeland. "Ik ben heel benieuwd wat zo’n eindtoernooi allemaal met zich meebrengt."

"Ik laat me lekker verrassen. Natuurlijk is het spannend, het is een Europees kampioenschap. Alleen die ervaring is al heel gaaf", aldus de goalie. Ze kijkt uit naar de wedstrijden en de Oranjefans. "Er staan erg mooie wedstrijden op het programma en met de Oranjefans erbij is dat speciaal op zo’n EK."

Van Domselaar speelt naar eigen zeggen nu met de top. "Dat verschilt natuurlijk in niveau. De speelsters die al langer bij de OranjeLeeuwinnen rondlopen staan echt open voor de nieuwe speelsters en helpen iedereen. We worden erg goed opgevangen en hebben nu een maand om aan het teamgevoel en de speelwijze te werken", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand