Dartsensatie Danny Jansen verklapt: "Was gescout door FC Twente"

Danny Jansen
Danny Jansen Foto: © Screenshot PDC

Danny Jansen had wellicht kunnen schitteren op het voetbalveld, maar in plaats daarvan klopt hij op de deur bij de darttop. De negentienjarige darter uit Holten verraste dit jaar met de winst van een Pro Tour-toernooi en imponeerde afgelopen weekend ook bij het Dutch Darts Championship in Zwolle.

Vroeger lag zijn passie echter bij het voetbal. "Ik was gescout door FC Twente", verklapt Jansen in gesprek met Algemeen Dagblad. Een zware blessure gooide op negenjarige leeftijd echter roet in het eten. Jansen kan zich het voorval nog goed herinneren.

"Bij het paasvuur in het dorp was ik met andere kinderen aan het spelen. Omdat het donker was, zag ik niet dat er een tractor stond. Ik sprong over een sloot en ben met mijn been in een schaar van die tractor blijven hangen en met mijn lichaam eroverheen gevallen. Mijn onderbeen was verbrijzeld", aldus de darter, die elf keer geopereerd werd en meer dan een jaar in een rolstoel zat.

Jansen besloot zich net als zijn vader op het darten te richten. "Gelukkig is mijn kapotte been niet mijn standbeen, dus dat wordt nauwelijks belast." De Holtenaar bleek talent te hebben en heeft nu een tourcard van de PDC. In april wil hij een Pro Tour-toernooi in Barnsley door onder anderen regerend wereldkampioen Peter Wright, Krzysztof Ratajski en Dave Chisnall uit te schakelen.

Afgelopen weekend in Zwolle werd Jansen gestuit door Michael Smith, die ook het Dutch Darts Championship op zijn naam schreef. Hij rekende wel af met Vincent van der Voort.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand