"Dat Ajax slechter georganiseerd staat dan FC Twente is ondenkbaar"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Pro Shots

Wim Kieft ziet dat er veel ontwikkelingen zijn op bestuurlijk vlak bij Ajax, maar de oud-international denkt niet dat daarmee het lek boven is.

"Intussen klinkt gejubel in de Johan Cruijff ArenA omdat de organisatie weer veel Ajax-dna herbergt. Leuk, maar sportief is Ajax niets opgeschoten", schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. "Met drie zware uitwedstrijden bij FC Utrecht, Brighton & Hove Albion en PSV staat de druk er vol op. Zeker trainer Maurice Steijn zal dat voelen. Door alle bestuurlijke en organisatorische onrust is hij redelijk aan ieders aandacht ontsnapt."

"Toch mag je Steijn aanrekenen dat hij slecht georganiseerde teams het veld instuurt en Ajax in zes duels liefst twaalf tegentreffers heeft geïncasseerd. Tegen slechts acht gemaakte doelpunten", aldus Kieft. "Bij Feyenoord en PSV hebben Arne Slot en Peter Bosz het organisatorisch veel beter voor elkaar. Dat is niet erg, maar dat Ajax slechter georganiseerd staat dan FC Twente, AZ, Go Ahead Eagles, Sparta of Excelsior is onbestaanbaar."

Kieft is benieuwd wat de rol van Louis van Gaal gaat worden. "Kan Van Gaal zich dienend opstellen, zijn voetbal-know-how overbrengen en de trainer steunen, dan zou Steijn daar zijn voordeel mee kunnen doen. Aan de andere kant wordt Steijns positie sowieso onhoudbaar als Ajax niet op korte termijn beter gaat presteren. Ongeacht Louis van Gaal", beseft Kieft.

"Bij FC Utrecht zitten ze in hetzelfde schuitje als in Amsterdam", vervolgt hij. "De trainerswissel en de komst van Ron Jans als reddende engel heeft vooralsnog weinig uitgehaald. Maar ze ruiken ongetwijfeld hun kans bij FC Utrecht. Als er één wedstrijd is waarin ze in Utrecht willen pieken, dan is het tegen Ajax. Het wordt een heet weekje in Amsterdam."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand