"Dat geeft wel aan dat FC Twente echt wel in Smals hart zit"

Gijs Smal
Gijs Smal Foto: © Pro Shots

Gijs Smal staat op het punt om naar Feyenoord te verkassen. Voor veel FC Twente-fans reden om hun onvrede te uitten: tegen Sparta Rotterdam waren er meerdere fluitconcerten te horen wanneer Smal aan de bal was.

Tijmen van Wissing snapt niks van het gefluit. "Ik vind dat je nooit je eigen spelers moet uitfluiten. Ik vind het zo kortzichtig", aldus Van Wissing bij De Oosttribune. "Wat verwacht je dan? Dat Smal in lengte van dagen bij FC Twente gaat voetballen? Het is betaald voetbal."

Al eerder wilde Smal weg. "Hij was ook het liefst afgelopen zomer weggegaan voor een bepaald bedrag. En nu snap ik heel goed dat hij zijn contract niet verlengd. Of hij de juiste handelwijze heeft toegepast, dat kun je in het midden laten. Dat FC Twente heel lang op hem heeft moeten wachten is allemaal niet zo netjes."

"Ik was ook niet van de Gijs Smal fanclub, maar ik vond wel dat hij het na afloop mooi verwoorde", haakt RTV Oost-collega Nico Wantia in. "Hij werd zelfs emotioneel toen hij terugblikte op vier jaar FC Twente en hij begon met vier keepers en vier veldspelers op de eerste training."

"Dat siert hem en dat geeft wel aan dat FC Twente echt wel in zijn hart zit. Dat het geen loos gebaar is dat hij naar het logo op zijn borst wijst. Het was een emotionele avond voor die jongen die na lange tijd ook weer een goede wedstrijd heeft gespeeld, uit werd gefloten en daarna ook applaus ontving. Dan kan ik me voorstellen dat je zo reageert", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties