"Dat is het enige waar bij Unnerstall nog winst te behalen valt"

Jan van Staa is onder de indruk van Lars Unnerstall die ook dit seizoen weer van cruciale waarde blijkt voor FC Twente. De Tukkers kunnen zich afvragen of ze er zonder Unnerstall ook zo florissant voor zouden staan.

Jan van Staa is onder de indruk van Unnerstall. "Ik vind hem een van de beste keepers in Nederland", zegt de analist bij De Oosttribune van RTV Oost. "Het enige waar bij hem nog winst te behalen valt, is het meevoetballen. Maar dan ben je hem sowieso kwijt. Wat hij laat zien, is ongekend. Hij houdt ballen tegen op momenten dat je hem ook écht nodig hebt. Het zijn altijd beslissende momenten. Dat je denkt: het wordt misschien 1-1 of 2-1, en dan heeft hij hem weer. Wij zitten heel vaak op de tribune en dan denk je: nou, die heeft hij gewoon."

Het meevoetballen is wel beter dan het was. "Maar als je de absolute top ziet en je zegt dat je moet inspelen en mee moet doen, dat heeft hij van nature niet." Terug naar zijn keeperswerk: "Als aanvallers op hem afgaan, heb je al zo'n idee: die gaan twijfelen. Bij hoge ballen zie je bijna niemand meer meespringen met hem. Dat durven ze niet."

Tijmen van Wissing is het daarmee eens. "Hij heeft een hele krachtige hand. Vaak zie je dat via de pols alles erin gaat, maar hij is ook zó sterk." Bert van Losser ziet dat Unnerstall ook zijn voeten goed gebruikt. "Hij is heel erg sterk met de voeten. Het is een beetje hoe Neuer keept. Het is echt een Duitse keeper. Ter Stegen heeft ook dezelfde stijl, vind ik."

Van Staa vindt ook het figuur van Unnerstall imponerend. "Je denkt: schieten ze tegen hem aan of staat hij nou net goed? Je bent toch angstig als je naar de grote lijf toeloopt. Dat heeft hij zelf afgedwongen", besluit Van Staa.

Lees meer:
0 reacties