"Dat is het grote voordeel voor FC Twente richting Fiorentina"

Pieter Zwart denkt dat er voor FC Twente wel wat te halen is in de tweestrijd met Fiorentina. De voetbalkenner van Voetbal International ziet dat er bij FC Twente weinig veranderd is.

"FC Twente speelt eigenlijk al een jaar zo", zegt Zwart bij Voetbal International. "Het is een hele degelijke en goed georganiseerde ploeg. FC Twente kan er heel snel uitkomen met counters en dan hebben ze de combinatie van een schaduwspits die goede loopacties heeft en een spits die zelf goed is in de zestien. En ze hebben buitenspelers die gewoon creëren."

"Het is minder lekker om naar te kijken dan bijvoorbeeld naar AZ, waar je meer positiespel ziet" meent Zwart. "FC Twente is wat directer, dat is heel erg de stijl onder Jans. Als ze de bal niet hebben, gaan ze in de organisatie staan en is het op een gegeven moment drukken. Zodra ze de bal hebben, is het eigenlijk zo snel mogelijk naar voren en dat past denk ik ook wel goed bij die club en die spelers."

Zwart ziet mogelijkheden voor FC Twente. "Het grote voordeel wat ze denk ik hebben richting Fiorentina is dat ze kunnen terugvallen op die organisatie. Dus ook al ze even de bal niet hebben tegen Fiorentina dan hebben ze wel dat blok van zes, waarmee ze een moeilijke fase kunnen overleven. Dat geeft nog wel hoop, waarmee ik op voorhand denk dat ze niet volledig kansloos zijn tegen Fiorentina. Fiorentina is natuurlijk een naam in het Europese voetbal, maar het is niet meer wat Fiorentina ooit was", besluit hij.

Virgil Misidjan juicht

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand