"Dat Ulderink als judas wordt weggezet, vind ik heel ver gaan"

Andries Ulderink
Andries Ulderink Foto: © NESimages

FC Twente nam deze week afscheid van assistent-trainer Andries Ulderink, die zelf aangaf zijn doorlopende contract te willen inleveren. Clubwatcher Tijmen van Wissing was verrast door het nieuws. De journalist van RTV Oost sprak maandagavond tijdens het FC Twente-feest nog met Ulderink.

"Ik had een beetje een vreemde interactie met hem, al voordat ik hem interviewde", vertelt Van Wissing in de podcast van De Oosttribune. "Toen zei hij: de vierde plaats en dat terwijl er geen chemie in de trainerskamer was. Dat heb ik een keer geroepen en daardoor heb ik ook een maandje in onmin geleefd met Ron Jans met name. Hij vond dat een beetje zoeken en dat ik een beetje onnodig aan het wroeten was."

"Maar het boterde wel degelijk niet in die trainerskamer. En ook tussen Ulderink en Ivar van Dinteren niet", vervolgt de journalist. "Uiteindelijk zijn ze toch vierde geworden en ik denk dat het vakmanschap van Ulderink buiten kijf staat. Dat ze niet bij elkaar op de verjaardag komen, is wel duidelijk geworden."

Een dag na zijn aankondigde vertrek kwam naar buiten dat Ulderink zeer waarschijnlijk naar Antwerp FC verkast. "Ik vind dit wel vrij dubieus. Ik heb Ulderink er nog niet over gesproken. Ik heb hem gebeld en geappt, maar hij heeft nog niet gereageerd. Natuurlijk ligt hij altijd heel goed bij Marc Overmars, dus dat verraste mij niet. Maar daar zal al wel contact zijn geweest, vermoed ik."

Andries Ulderink
Ulderink geeft tekst en uitleg: "Zou een beetje grootspraak zijn" Lees ook

Collega Nico Wantia vindt het opvallend dat Ulderink direct na zijn vertrek al aan Antwerp werd gelinkt. "Als dit een opzetje is, dan is het wel een kwalijke zaak", meent hij. "Want dan hebben ze heel bewust een manier gevonden om geen transfersom te hoeven betalen voor Ulderink", aldus Wantia, die echter niet denkt dat het zo is gegaan.

"Als er nou één trainer is in het betaalde voetbal die ik wel op zijn oog wil geloven, dan is het wel Ulderink. Dus het zou best kunnen zijn dat hij er gewoon echt instond dat hij op deze manier niet verder wilde en zijn contract wilde inleveren. En dat Overmars toen daarna pas heeft gedacht: hij is vrij, laat ik hem eens bellen. Dus ik ben geneigd te geloven dat het echt op de zuivere manier is gegaan", reageert Wantia, die bijval krijgt van Van Wissing.

"Paul van der Kraan wil wel even van Ulderink weten wat er nou precies aan de hand is. Het is natuurlijk wel vrij snel", geeft Van Wissing aan. "Maar we hebben allebei altijd heel prettig met Ulderink gewerkt. Het is wel iemand die ontegenzeggelijk veel kwaliteit heeft en volgens mij ook altijd heel chic is en het altijd heel correct probeert te doen. Dat hij nu als een soort judas wordt weggezet, vind ik ook wel meteen heel ver gaan."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand