"Dat vindt Streuer wel eens lastig en dat zegt hij ook eerlijk"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © Pro Shots

De maand januari zit er ruim een week op, maar Arnold Bruggink is achter de schermen al weer druk bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing verwacht dat er in de zomer veel kan gaan gebeuren bij FC Twente.

"Er komt een hele drukke periode aan", voorspelt Tijmen van Wissing. "Er komt straks een nieuw complex en je moet de jeugdopleiding kleur gaan geven. Er komt een nieuwe hoofd scouting en dan moet je ook nog spelers binnenhalen en daar word je op afgerekend. Zo simplistisch is het", vertelt hij bij De Oosttribune.

Bruggink laat weten dat zijn lijstjes alweer zijn bijgewerkt. "Ik heb mijn compositie van het elftal weer een beetje aangepast met namen om dat inzichtelijk te maken, maar mijn baan is meer dan alleen maar dat: zoals de jeugdopleiding en de structuur", benadrukt hij. "Maar het gaat eigenlijk alleen maar over spelers en daarom ben ik ook super blij dat Jan (Streuer, red.) er bij is gebleven. Want het is wel veel en ik denk ook dat je de taken beter kunt verdelen", aldus Bruggink.

"Dat vindt Jan wel eens lastig en dat zegt hij ook wel eerlijk, maar ik vind het heerlijk om met Jan over voetbal te praten", vervolgt de bestuurder, die bevestigt dat hij de optie in het contract van Michal Sadilek gaat lichten. De komende weken volgen er ook gesprekken met (de zaakwaarnemers van) Gijs Smal, Joshua Brenet en Ricky van Wolfswinkel. "Joshua is op dit moment qua trainingen wel echt bezig, ik vind dat wel mooi om te zien. Dus wij zullen het er uiteraard met hem over gaan hebben en met Ricky ook", besluit Bruggink over de situatie van de centrumspits, die concurrentie heeft gekregen van Myron Boadu.

Lees meer:
0 reacties