"Dat waren de eerste woorden die Joseph Oosting tegen mij zei"

Peter Uneken en Sander Duits konden na de overstap van Joseph Oosting van RKC Waalwijk naar FC Twente met hun trainer mee. Oosting heeft ook alles op alles gezet om ze mee naar Enschede te krijgen.

"Dat waren de eerste woorden die Oosting tegen mij zei: als ik ga, dan wil dat je meegaat", zegt Uneken in gesprek met de clubkanalen van FC Twente. "Hoe ik erin zat was de vraag die ik mezelf stelde. Ik woonde in Rosmalen en heb daar mijn gezin. Je gaat in Enschede werken en dat betekent voor de thuissituatie ook nog wel iets. Maar voor mij was het op basis van het sportieve aspect duidelijk: dit wil ik."

Sander Duits zat echter ook bij RKC met Oosting. "Hij kent Peter Uneken al heel lang en ik wist ook dat hij mee zou gaan. Maar ook tegen mij zei hij dat hij ontzettend zijn best ging doen om mij ook mee te nemen. Joseph heeft een bepaalde werkwijze en het is fijn als je mensen om je heen hebt die je kunnen helpen een nieuwe werkwijze te implementeren bij een andere club."

Vele handen maken licht werk. "Dat gaat met z'n drieën sneller dan met z'n tweeën. We kunnen goed met elkaar, lachen met elkaar. Maar ook kunnen we goed scherp zijn tegen elkaar, de kop schudden en dan weer doorgaan."

Lees meer:
0 reacties