Jaap de Groot: "Hij was de belangrijkste kandidaat bij FC Twente"

Jaap de Groot
Jaap de Groot Foto: © Pro Shots

FC Twente was afgelopen zomer op zoek naar een opvolger voor de vertrekkende algemeen directeur Paul van der Kraan, die het stokje inmiddels heeft overgedragen aan Dominique Scholten. Volgens Jaap de Groot, die jarenlang chef sport van De Telegraaf was, was Robert van Overdijk daarvoor in beeld.

Van Overdijk wordt nu serieus gelinkt aan AZ, dat twee directiefuncties moet vullen. Ook Ajax zit op het vinkentouw voor de huidige directeur van het Circuit van Zandvoort, nu de Amsterdammers eventueel een opvolger zoeken voor de geschorste directeur Alex Kroes.

Robert van Overdijk
Robert van Overdijk Foto: © Pro Shots

De schorsing van Kroes is nog niet definitief, maar Ajax zoekt vast iemand om 'achter de hand' te houden. Dat weet De Groot, die inmiddels sportverslaggever is bij BNR. "Die Robert van Overdijk blijkt enorm hot te zijn. Hij was al eerste kandidaat bij Willem II en hij was de belangrijkste kandidaat bij FC Twente", aldus De Groot.

Dat Ajax ook de pijlen heeft gericht op Van Overdijk heeft ervoor gezorgd dat AZ met toegenomen interesse kijkt naar een plek voor Van Overdijk in de directeur. "Nu er misschien een functie vrijkomt bij Ajax wordt zijn naam wel serieus genomen, ook bij Ajax, als Alex Kroes weg zou gaan", weet De Groot. De andere directiefunctie lijkt Merijn Zeeman te gaan vervullen.

Merijn Zeeman
'AZ strikt FC Twente-doelwit Merijn Zeeman als nieuwe directeur' Lees ook
Lees meer:
0 reacties