De Jong krijgt Oranje-oproep: "Ik kreeg een lach op mijn gezicht"

Daniëlle de Jong in de warming-up van FC Twente
Daniëlle de Jong in de warming-up van FC Twente Foto: © BSR Agency

FC Twente Vrouwen speelt zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen. De Tukkers willen zich revancheren na het gelijkspel tegen AZ Vrouwen (2-2) van afgelopen week. In het AFAS Stadion kwam FC Twente Vrouwen al na vier minuten spelen op achterstand.

Zonde, zo oordeelt Daniëlle de Jong. "We kregen een snelle tegengoal in de wedstrijd, maar dat hebben we snel weer om kunnen draaien naar een voorsprong. Dat hebben we heel goed gedaan. Op het eind is het dan zuur dat je alsnog een doelpunt tegen krijgt en met een gelijkspel naar huis gaat", blikt de keepster terug op de clubwebsite.

Zaterdag wacht dus ADO Den Haag Vrouwen. "We draaien een ontzettend goed seizoen, we wonnen de eerste veertien wedstrijden en hebben dus voor onszelf wat ruimte gecreëerd om een keer punten te verspelen. Iedereen ziet hoe sterk we zijn en we willen nu met z’n allen die schaal binnenhalen. Komend weekend is ADO de volgende horde."

"Dat is altijd een zwaar duel, een gedreven ploeg die alles er aan zal doen om te winnen. Maar wij willen nóg liever winnen, we spelen thuis op ons eigen complex en zullen met veel energie starten", kondigt De Jong aan. De doelvrouw kreeg eerder deze week een oproep voor de OranjeLeeuwinnen. "Ik kreeg direct een heel speciaal gevoel toen ik het nieuws hoorde", zegt ze met een glimlach.

Ze gaat verder: "Ik kreeg een lach op mijn gezicht, dit is natuurlijk waar je alles voor doet. Ik ben al een keer eerder doorgeschoven, maar om nu officieel geselecteerd te worden is een droom die uitkomt. Ik heb er veel zin in en het wordt een mooie ervaring, maar de focus ligt nu op het duel tegen ADO. Eerst willen we die winnen, en dan ga ik me volledig richten op nationaal. Ik wil met een goed gevoel die week in gaan en dat begint met drie punten zaterdag."

Lees meer:
0 reacties