De Lange: "Toen dacht ik: ik heb nog geen bal aangeraakt"

Jeffrey de Lange beleefde een goede avond op bezoek bij Willem II met zijn FC Twente. De keeper hield zijn goal schoon en kan op een goede wedstrijd terugkijken.

"We staan vierde heb ik gehoord dus dat voelt wel lekker. We begonnen best wel goed vond ik, de laatste minuten van de eerste helft maakten we het onszelf wat moeilijker. We werden wat slordiger", vertelt De Lange in gesprek met FC Twente.

"Na de rust gingen zij vol aan de bak. Dan krijg je klotesituaties met ballen terug en dan moet je hem over de streep trekken." Dat Willem II meer ballen naar voren pompte vond De Lange prima. "Aan de andere kant is dat ook wel leuk, want dan kun je je ook wel onderscheiden. Na de vijftiende minuut dacht ik: ik heb nog geen bal aangeraakt."

Dat hij moest spelen hoorde hij pas kort van tevoren. "De trainer belde mij vanochtend en ik werd wakker en had een gemiste oproep. Ik belde hem gelijk terug en hij zei: je gaat spelen vanavond. Ik had niet zoveel kriebels. Ik belde mijn moeder en zij had meer kriebels dan ik", besluit hij lachend.

Lees meer:
0 reacties