De meest geblesseerde spelers van FC Twente door de jaren heen

Nacer Chadli
Nacer Chadli Foto: © Pro Shots

Een verzwikte enkel, hamstringklachten of een gescheurde meniscus: veel voetballers hebben tijdens hun carrière te maken met één of meerdere blessures. Gemiddeld missen internationals hierdoor zo’n 32 wedstrijden in hun hele professionele sportloopbaan. Onder de internationals die ooit voor FC Twente speelden, gaat het om gemiddeld 24 wedstrijden. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van De UEFA, de FIFA en Transfermarkt.

De vergelijkingssite bracht voetbalblessures in kaart van alle spelers die onderdeel waren van een landenselectie, voor tenminste een WK- of een EK (kwalificatie)wedstrijd. In totaal gaat het om ruim 4.000 internationals die geboren zijn vanaf 1980. Twintig van deze voetballers speelden ooit in hun carrière voor FC Twente.

Gutiérrez miste meeste wedstrijden door blessure

Felipe Gutiérrez heeft 42 wedstrijden gemist bij FC Twente door ziekte of een blessure. Bij geen enkele andere international van de club ligt dit aantal zo hoog. In zijn loopbaan bij FC Twente raakte hij 3 keer geblesseerd. In 2014 kampte hij met een langdurige knieblessure: toen miste hij maar liefst 34 wedstrijden.

Het betreft overigens enkel de wedstrijden die hij ooit voor FC Twente speelde. In zijn hele sportcarrière miste hij door 10 blessures in totaal 71 wedstrijden. De top 3 meest geblesseerde internationals die bij FC Twente speelde is als volgt:

  1. Felipe Gutiérrez: 42 wedstrijden gemist bij FC Twente door blessure
  2. Andreas Bjelland: 38 wedstrijden gemist bij FC Twente door blessure
  3. Nacer Chadli: 33 wedstrijden gemist bij FC Twente door blessure

De Nederlands international met de meest gemiste wedstrijden is oud FC Groningen vleugelaanvaller Arjen Robben. In zijn hele professionele voetbalcarrière miste hij 238 wedstrijden door een blessure.

Wat zijn de meest voorkomende sportblessures?

Wereldwijd werden door alle internationals de meeste wedstrijden gemist door een scheuring. Het gaat door de jaren heen om ruim 23.500 (!) wedstrijden in totaal. Vooral een scheur in een spier of de meniscus kwam vaak voor. Ook botbreuken en verrekkingen kwamen regelmatig voor.

”Dit zijn natuurlijk enorme aantallen, maar in het amateurvoetbal liggen die aantallen helaas nog hoger. Ik adviseer de ruim 1 miljoen Nederlanders die voetballen om goed na te denken over de zorgverzekering. Soms kan een aanvullende verzekering met dekking voor fysiotherapie heel verstandig zijn”, vertelt expert zorgverzekeringen Bas Knopperts.

Ook amateur- en hobby voetballers kunnen dus baat hebben bij een zorgverzekering die goed past bij de levensstijl. Met een aanvullende verzekering met fysiovergoeding wordt je snel en voordelig behandeld en laat je je niet uit het veld slaan!

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand