De Mos: "Bij FC Twente zit visie, FC Utrecht doet aan kwantiteit"

FC Twente heeft Manfred Ugalde definitief vastgelegd. De spits uit Costa Rica werd de afgelopen twee seizoenen al gehuurd, maar is nu eigendom van de Tukkers. Aad de Mos is te spreken over het transferbeleid van FC Twente.

"Daar zit visie", zegt De Mos bij Transfertijd van Soccernews. "FC Twente doet altijd goede aankopen. Manfred Ugalde vastleggen is een uitstekende zet. Ik vond ook Youri Regeer een goede speler bij Ajax, die had ik zelf nooit weggedaan. Naci Ünüvar is een ander verhaal. Hij is niet echt doorgebroken, dus dat is een gok. Maar die ook weleens open kunnen bloeien in een rustige omgeving met een goede trainer. Ik vind dat wel goede transfers, daar zit wel visie achter."

De Mos vergelijkt de situatie van FC Twente met FC Utrecht, dat met Can Bozdogan, Modibo Sagnan, Zidane Iqbal, Marouan Azarkan, Souffian El Karouani, Ole Romeny, Mats Seuntjens, Mattijs Branderhorst en Adrian Blake deze zomer al negen spelers strikte. "Dat vind ik niks. FC Utrecht doet altijd aan kwantiteit en daar ben ik niet van", reageert De Mos. "Bij de supporters komt dat misschien heel goed over als je er veel koopt, maar ik heb liever drie kwalitatieve versterkingen voor de as van het elftal. Beter dan de jongetjes die Utrecht nu haalt. Is allemaal net niet."

"Ik heb liever zoals FC Twente, dat ze gericht aankopen doen. Zoals met Sem Steijn en Michel Vlap, dat zijn goede aankopen gebleken", vervolgt De Mos. "En ook Ugalde eerst huren en nu gaan ze hem kopen. Ik ben niet de man van zeven of acht nieuwe spelers. Voordat het allemaal ingespeeld is, dat is niet makkelijk... En er zitten weer vier of vijf teleurstellingen bij."

Toch was Romeny afgelopen seizoen de uitblinker bij FC Emmen, Seuntjens de uitblinker van RKC Waalwijk en Azarkan de uitblinker van Excelsior. "Dat is allemaal leuk en aardig, omdat iedereen voor hen speelt. Maar bij Utrecht speelt niet iedereen meer voor hem", doelt De Mos op Azarkan. "Krijg je een heel andere situatie. Bij NAC heeft hij het ook niet laten zien. Het moet ook allemaal een beetje passen en daar denkt Utrecht niet over na."

Lees meer:
0 reacties