De Mos onder de indruk van FC Twente: "Zat heel goed in elkaar"

FC Twente verloor donderdagavond met maar liefst 5-1 op bezoek bij Fenerbahçe. Aad de Mos was desondanks onder de indruk van de Tukkers in de eerste helft.

"Er was niks aan de hand", zegt De Mos bij Twee Viertje. "FC Twente speelde de eerste helft heel goed tot de rode kaart van Regeer. Toen was het over, natuurlijk. Na de rust werden ze overlopen met jonge spelers die geen grip op de situatie hadden. Ze werden aan alle kanten voorbijgelopen."

De Mos beseft wel dat het Europese avontuur voor FC Twente voorbij is. "Het is de definitieve uitschakeling van Twente, helaas voor het tweede jaar. Dan hebben ze ook een beetje pech: in de laatste voorronde treffen ze hele goede tegenstanders. Het is allemaal jammer. Een heel seizoen voor gebuffeld en opnieuw een vroege uitschakeling en geen Europees voetbal voor FC Twente."

Volgens de analist was FC Twente niet aan het wankelen tot de rode kaart. "Ik denk, met elf tegen elf met de mogelijkheid om een counter te plaatsen... Fenerbahçe speelde niet goed. Het middenveld van Twente was goed, met Vlap, Steijn en Sadílek zat het heel goed in elkaar. Voetballend kwamen ze heel vaak gevaarlijk door. Ze kregen zelfs een mogelijkheid via Vlap op 0-2. Dan krijg je de 1-1 en de rode kaart, dan krijg je alles over je heen. Dan is het niet meer te houden met de absolute klasse van Dzeko, Tadic, Szymanski... Dat wordt dan uitbetaald in een 5-1 overwinning", aldus De Mos.

Lees meer:
0 reacties