De Mos ziet 'Wet van Murphy' bij FC Twente: "Valt allemaal samen"

Aad de Mos vindt het jammer dat FC Twente nog niet op volle oorlogssterkte is. De oud-trainer denkt dat het FC Twente van vorig jaar had kunnen afrekenen met Fenerbahçe.

"Ja, natuurlijk. Dan hadden ze zeker een goed resultaat kunnen halen", zegt De Mos bij Twee Viertje. "Ze hebben ook een klein beetje pech, het valt allemaal samen. Het is de Wet van Murphy. Je hebt jezelf niet op tijd versterkt, je wilt wachten tot 31 augustus om te kijken wat de mogelijkheden waren. De loting speelt natuurlijk een rol en ze hebben ook een klein beetje pech met blessures en transferperikelen, met Joshua Brenet en Gijs Smal. Het valt allemaal een klein beetje samen en dan krijg je dit als rekening. Doodzonde voor FC Twente en voor het Nederlandse voetbal."

De Mos adviseert FC Twente om de selectie volgend jaar eerder op orde te hebben. "Zeker als ze bij de eerste vier of vijf gaan komen, want het gaat elke keer wel een klus worden. Ze hebben wel een jasje uitgedaan. Er zijn andere ploegen die op het vinkentouw zitten. Ik denk dat SC Heerenveen klaarstaat om die positie eventueel over te nemen. De concurrentie wordt steeds zwaarder. Je hebt PSV, AZ, Feyenoord en Ajax, dus het wordt heel moeilijk om elk jaar dat te handhaven als je jezelf niet versterkt", aldus de analist.

Lees meer:
0 reacties