"Productie moet omhoog wil Cerny nog een rol van betekenis spelen"

Cerny bij Wolfsburg
Cerny bij Wolfsburg Foto: © Pro Shots

Vaclav Cerny kende afgelopen seizoen een topseizoen bij FC Twente. De Tsjech was goed voor 13 goals en 11 assists en verdiende daarmee een transfer naar VfL Wolfsburg. Voetbal International schrijft over de prestaties van de vleugelaanvaller.

"Václav Cerny stond lang te boek als een groot talent, maar door een reeks aan blessures lukte het steeds niet om een vaste waarde te worden in de Eredivisie", begint Bart Frouws zijn stuk. "Tot afgelopen seizoen. De Tsjech was het hele jaar fit en één van de absolute smaakmakers bij FC Twente. Met dertien competitiegoals en nog eens elf assists wist Cerny op 25-jarige leeftijd eindelijk zijn belofte in te lossen."

"Met al het blessureleed in het achterhoofd, was het niet vreemd Cerny zijn topseizoen direct te gelde wilde maken", schrijft hij verder. "VfL Wolfsburg bleek het slagvaardigst en haalde de rechtsbuiten naar Duitsland. Cerny is fit, maar pendelt in de Bundesliga al het hele jaar tussen bank en basis. Zeker in de laatste weken is het aantal speelminuten beperkt, met slechts één helft in de afgelopen vijf wedstrijden."

"Misschien dat daar nu verandering in komt. Na een belabberde reeks van elf duels zonder zege, heeft Wolfsburg trainer Niko Kovac ontslagen. Zijn vervanger Ralph Hasenhüttl zit komend weekend voor het eerst op de bank, en moet de ploeg in de Bundesliga houden. Als Cerny een rol van betekenis wil gaan spelen onder Hasenhüttl, dan zal de productiviteit wel omhoog moeten. Waar hij vorig jaar in de Eredivisie nog uitblonk als aangever en afmaker, gaat het dit jaar met slechts drie goals en nul assists een stuk moeizamer", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties