"De sfeer in De Grolsch Veste kan echt beter de laatste jaren"

Rare jongens die Tukkers, sfeeractie van Vak-P
Rare jongens die Tukkers, sfeeractie van Vak-P Foto: © Pro Shots

FC Twente staat bekend om haar fanatieke supporters met Vak-P als stralend middelpunt. De supportersvereniging viert dit jaar haar veertigjarige jubileum. Oud-voorzitter Eugenio Porcu is niet altijd te spreken over de sfeer bij FC Twente.

"De sfeer kan echt beter de laatste jaren", zegt Porcu in gesprek met de Tubantia. "Ik was onlangs bij een wedstrijd van Schalke tegen Nürnberg, in de onderste regionen van de Tweede Bundesliga. Er waren 61.000 toeschouwers en de sfeer was ongelofelijk, echt het beste wat ik ooit bij Schalke heb meegemaakt."

"De sfeer in De Grolsch Veste is soms niet meer wat het geweest is, zelfs in het veel kleinere Arke Stadion was het soms beter", vervolgt hij kritisch. "Ik zeg altijd: Als je een jonge kerel bent en je staat op Vak-P, of op de tweede ring erboven, dan moet je je keel schor schreeuwen, elke wedstrijd weer. Je moet een echte voetbalsupporter zijn, niet alleen maar doen alsof."

Porcu is zelf van jongs af aan betrokken bij de totstandkoming van Vak-P. Hij geniet wel van de sfeeracties die de Ultras organiseren. Volgens Porcu behoort FC Twente daarmee tot de 'Champions League van Europa'.

Lees meer:
0 reacties