"De top drie is bekend, misschien dat FC Twente nog tweede wordt"

Daan Rots scoort tegen Excelsior
Daan Rots scoort tegen Excelsior Foto: © Pro Shots

Leon ten Voorde denkt dat FC Twente de derde plek praktisch binnen heeft. Alleen binnen de club zelf wordt die ambitie nog niet écht uitgesproken.

"Ik heb afgelopen week uitgesproken dat FC Twente derde gaat worden. Maar bij FC Twente trappen ze nog een beetje op de rem", opent Ten Voorde in de podcast De Warming-up van TC Tubantia. Host Frank Bussink snapt niet dat FC Twente zegt dat ze niet met de ranglijst bezig zijn. "Ik vind dat zo'n ontzettende onzin. Je staat derde, acht punten op AZ, negen op Ajax. Beide ploegen zijn verre van goed in vorm. Een beetje optimisme mag toch wel? Kom op."

Ten Voorde nuanceert: "Ik snap wel dat Scholten de verwachtingen probeert te temperen. Maar nog 22 punten erbij en je bent derde, denk ik. In de resterende dertien wedstrijden zou FC Twente er vier meer moeten verliezen dan Ajax, dat is veel."

Ook Ajax heeft geen makkelijk schema. "Ajax moet ook nog uit naar AZ, uit bij Feyenoord. Die gaan niet alles winnen, FC Twente ook niet. Je gaat thuis ook niet alles winnen, je loopt wel eens tegen een gelijkspel of nederlaag aan. Maar de rest? Je mag af en toe ook wel uitstralen dat dit heel erg goed is. Je staat gewoon derde, FC Twente." Bussink: "De top drie is al bekend, misschien dat je nog wel tweede wordt."

Lees meer:
0 reacties