"De wedstrijd is vaak maar een hinderlijke onderbreking op zo'n trip"

Ronald Schutte
Ronald Schutte Foto: © Pro Shots

De twaalfjarige Xander Schutte uit Neede heeft met zijn vader Ronald (49) alle stadions in Nederland al gezien, maar een Europese uitwedstrijd met FC Twente ontbreekt nog in het lijstje. Daar moet dit jaar verandering in komen. De reis naar Servië zagen zij echter in rook opgaan.

Schutte had al een vlucht naar Belgrado geboekt, nadat de UEFA besloot om de wedstrijden om te draaien kwam de Europese trip van FC Twente in conflict met een vakantie naar Gibraltar. "Hij moet dus nog even wachten, maar zo snel als het kan neem ik hem mee. Eindelijk Europa in", vertelt Ronald in gesprek met de Tubantia.

Ronald bezocht met zijn zoon alle clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie al eens als FC Twente er speelde. "Het enige dat op een gegeven moment ontbrak, was het stadion van Jong AZ, dat speelt op een trainingscomplex. Om de lijst compleet te krijgen zijn we op een vrijdagavond naar Jong AZ - Helmond Sport gereden. Ja, noem ons gerust een beetje gek."

Schutte senior reisde FC Twente al meermaals achterna in Europa, voor zijn zoon was dat nagenoeg onmogelijk aangezien de laatste Europese uitwedstrijd alweer acht jaar geleden is. "Vaak vertel ik de verhalen over Europese uitduels in Aarhus, Rennes of Villarreal. Nu kan hij zelf gaan ervaren hoe bijzonder die reisjes zijn. Ik kan verklappen: de wedstrijd is vaak eigenlijk maar een hinderlijke onderbreking op zo'n trip, haha."

Hij hoopt dat Xander het ook mee mag kijken. Schutte junior kijkt er ontzettend naar uit, zo zag zijn vader na de thuiswedstrijd tegen FC Groningen waarin FC Twente Europees voetbal veiligstelde. "Ik zag die avond in zijn ogen hoe ongelofelijk blij hij was."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand