De Wit: "Je associeert AZ niet met play-offs voor Europees voetbal"

Dani de Wit
Dani de Wit Foto: © Orange Pictures

FC Twente zal woensdagavond met een schuin oog naar AZ kijken. De Tukkers kunnen zich plaatsen voor Europees voetbal, maar zijn daarbij wel afhankelijk van het resultaat van AZ bij FC Utrecht.

AZ-middenvelder Dani de Wit verwacht echter FC Twente nog te passeren op de ranglijst. "Het is een feit dat we dit seizoen veel te veel punten hebben laten liggen tegen mindere ploegen", zegt de aanvallende middenvelder in gesprek met Voetbal International. "Maar we hebben genoeg kwaliteit in huis om de laatste wedstrijden over de streep te trekken."

Als AZ vierde wordt, plaatst de club zich voor de derde voorronde van de Conference League. "Dat is een mindere prestatie dan in de vorige jaren", beseft De Wit. "We moeten realistisch zijn: dit is voor ons geen topseizoen. Als je het afzet tegen de voorgaande seizoenen, associeer je AZ niet met de play-offs voor Europees voetbal. Op zich is dat een compliment voor de weg die we met de club zijn ingeslagen. Maar daar hebben we nu niet zoveel aan."

"We moeten nu strijden voor het hoogst haalbare en dat is de vierde plek", vervolgt hij. "Zodat we alsnog die play-offs ontlopen. Als dat lukt, hebben we in ieder geval de doelstelling van de club gehaald. Daar is dan ook alles mee gezegd. Het is een raar seizoen voor AZ. Met een slechte start en een sterk herstel, waarna het in maart misging op alle fronten waar we nog in de race waren. Dit is de week waarin we nog wat kunnen herstellen. En dat moet absoluut gebeuren."

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties