"Denk dat elke tegenstander het lastig vindt om tegen Vlap te spelen"

Daan Rots en Michel Vlap maken bij FC Twente een goede ontwikkeling door. René Wagelaar is enthousiast over de 22-jarige aanvaller uit Groenlo.

"Hij was goed, hij speelde goed", oordeelt Wagelaar bij 1Twente Voetbaltijd. "Vertrouwen is een toverwoord soms. Dat kun je wel zien, dat hij vertrouwen heeft. Meerdere spelers. Vlap was ook goed. Maar er was niemand slecht", zegt Wagelaar over de wedstrijd tegen Ajax.

Ook Ramon Zomer is te spreken over Rots. "Ik ben altijd een voorstander van opgeleide spelers. Als Twente mee wil doen met de top vier, top vijf, dan vond ik Rots nog een beetje een zesje, een zes en een half. Ik vind het wel mooi om te zien dat hij tegen Ajax bijvoorbeeld echt wel stappen maakt. Hij speelt voetballend goed", vindt de voormalig voetballer van FC Twente.

Vlap krijgt ook complimenten van Zomer. "Ik zag hem in de eerste wedstrijd, tegen Almere City. FC Twente was op zoek naar vleugelspelers, maar eigenlijk vind ik hem daar heel goed, in die positie. Ik denk dat het juist iets toevoegt aan het spel, dat je daar iemand hebt lopen die een beetje zwerft", aldus Zomer.

Wagelaar vult aan: "In de kleine ruimte was hij vaak heel matig. Nu heeft hij alle ruimte. Hij heeft al loopvermogen. Wat hij nu kan doen, kan hij zwervend, dan komt hij overal uit. Hij is snel genoeg, hij heeft de basistechniek goed. Hij kan op deze positie het beste uit de voeten."

"Ik denk dat elke tegenstander het lastig vindt om tegen Vlap te spelen, omdat hij altijd bezig is", besluit Zomer.

Lees meer:
0 reacties