Denneboom blikt terug op Twente-tijd: "Heb ik nog nooit gezien"

Noah Vahle en Romano Denneboom in de Grolsch Veste
Noah Vahle en Romano Denneboom in de Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Romano Denneboom speelde tussen 2007 en 2010 bij FC Twente. In die periode speelde hij onder meer onder Fred Rutten, die hem optimaal wist te motiveren.

"Bij Twente heb ik een goede periode gehad. Het eerste seizoen onder Fred Rutten, wat de beste trainer is aller tijden, vind ik. Ik vind Fred Rutten echt top. Die man is zo bijzonder", zegt Denneboom in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus. Rutten wist de voormalig aanvaller echt te raken.

"Wij trainden in Hengelo. Dan moest je het trappetje op en links had je de kleedkamer. Rechts had je de trainerskamer. Altijd een 'goedemorgen'. Ik voelde me een dag niet zo fijn. Ik zei 'goedemorgen trainer', hij zegt: 'Romano, terugkomen'. Dus ik denk: wat gaat er gebeuren, ik heb weer wat verkeerd gedaan. Hij zegt: 'ik zie het al aan je, je voelt je niet zo fijn. Vandaag verwacht ik helemaal niks van je, gewoon lekker trainen en als de sodemieter naar huis'."

Denneboom trainde daarna heerlijk. "Ik heb nog nooit zo goed getraind als die dag. Die man weet precies iedereen te triggeren. Tegen mij moet je niet gaan schreeuwen, dan kun je me wegsturen. Maar bijvoorbeeld Marko Arnautovic, die moet je juist triggeren, van 'nou, zo goed ben je niet'. Die gaat laten zien van 'hey, wacht eens even'", zegt Denneboom. "Zo had je 22 spelers die hij precies op het juiste moment wist te raken. Dat heb ik nog nooit gezien."

Lees meer:
0 reacties