Denneboom vocht tegen eigen imago: "Ik kwam er heel slecht uit"

Romano Denneboom stond tijdens zijn carrière lang bekend als probleemjongen. De oud-speler van FC Twente benadrukt dat er helemaal niks klopte van dat beeld.

Denneboom herinnert dat het mis ging toen hij door FC Twente aan Sparta Rotterdam verhuurd werd. "Ik had totaal geen klik met Frans Adelaar, die dacht dat ik de populaire jongen kwam uithangen. We hebben niet met elkaar gesproken en toen heeft hij mij weggestuurd", vertelt hij in Fresia en Milan Parkeren de Bus. Onder opvolger Aad de Mos kwam Denneboom weer bij de ploeg. Toen moest ik een interview geven, wat ik eigenlijk niet wilde, maar ik moest het doen."

Dat interview hielp niet mee in de beeldvorming. "Ik wilde naar huis en heb toen hele korte antwoorden gegeven. Ik heb geen rare dingen gezegd, maar het was wel een heel slecht interview", blikt hij terug. "Ik kwam er heel slecht uit. Dat was de druppel."

De 42-jarige oud-aanvaller uit Schiedam zag hoe zijn imago tegen hem werkte. "Hoe ik voor een camera sta, zo ben ik niet. Daar heb ik altijd tegen moeten vechten", stelt hij. Inmiddels probeert hij het probleem aan te kaarten bij andere spelers. "Ik vind het interessant om nu te delen, omdat er veel jongens zijn die in deze positie terecht komen. Ik wil ze er voor behouden, want je komt er niet meer vanaf."

Lees meer:
0 reacties