Derby lijkt niet te leven bij FC Twente: "Dat speelt ook een rol"

FC Twente-fans tijdens een sfeeractie van Vak P
FC Twente-fans tijdens een sfeeractie van Vak P Foto: © Pro Shots

FC Twente speelt zondagmiddag de derby tegen Heracles Almelo. Toch lijkt het duel nog niet heel erg te leven bij de supporters. Journalist Gerben Kuitert vindt het maar een beetje 'lauw'.

"Ik heb het gevoel dat de sentimenten bij de supporters rond deze wedstrijd weleens scherper waren dan ze nu zijn. Het is een beetje lauw allemaal", zegt Kuitert in de podcast De Warming-up. Leon ten Voorde, clubwatcher van FC Twente, kan dat wel begrijpen: "Die eerste wedstrijd in Almelo, dat was aan het begin van het seizoen. Dan moeten de kaarten nog geschud worden en dan overheerst dat derbygevoel."

"En tuurlijk, als het zondagmorgen Eerste Paasdag is en in Twente tikken ze het eerste eitje weg, dan voel je ongetwijfeld de kriebels als supporter, maar er staat natuurlijk wel wat op het spel de komende tijd voor beide clubs", benadrukt Ten Voorde.

Volgens Kuitert leeft de derby niet zo in de regio, maar daar is Ralph Blijlevens, die Heracles Almelo volgt, het niet mee eens. "Het leeft echt wel, want vanuit Almelo gaan er negentien bussen naar Enschede, 1.000 man." Dat zegt volgens Ten Voorde niet veel: "Dat is niks speciaals. Als Heracles naar Enschede moet, is het uitvak altijd vol."

Ten Voorde snapt wel dat het duel bij FC Twente misschien wat minder leeft: "Iedereen heeft het over Brenet, niemand heeft het de afgelopen dagen over de derby gehad. Dat speelt natuurlijk ook een rol."

Lees meer:
0 reacties