Derksen roemt FC Twente: "Dat vind ik een hele goede tendens"

FC Twente heeft deze week laten weten dat Jody Lukoki geen wedstrijd meer voor de club uit Enschede zal spelen, nadat de aanvaller schuldig werd bevonden aan huiselijk geweld. Johan Derksen is vol lof over het ingrijpende besluit van de Tukkers.

“Dat vind ik een hele goede tendens", sprak hij donderdagavond bij VI Vandaag. "We hebben met Vloet gezien dat Heracles hem weer in het elftal wilde hebben, maar de supporters pikten het niet. En Twente heeft nu gezegd: een voetballer moet zich ervan bewust zijn dat hij een voorbeeldfunctie heeft", aldus Derksen.

"Als er vroeger een voetballer werd gepakt met drank op in de auto, werd er een beetje om gelachen", blikt hij terug. "Dat waren dan de gasten die de wedstrijd voor je wonnen. Zoals in Engeland een voetballer die in de bar zat te vechten. Maar die tijden zijn een beetje voorbij. Ik vind dat heel goed. Als iemand zich met huiselijk geweld bezighoudt en door de rechter veroordeeld wordt, zegt de club: jij bent geen boegbeeld voor onze club. Hupsakee, weg.”

Özcan Akyol is het met zijn tafelgenoot eens. “Je kan zeggen dat iemand een boegbeeld is en dat hierdoor het imago van de club wordt geschaad, dus dat lijkt me logisch", vertelt de Nederlandse schrijver en columnist. "Als je hem aanhoudt dan moet je dat uitleggen aan de supporters, en dat kan niet. Hetzelfde gebeurde met Vloet natuurlijk en dat kwam als een boemerang terug", besluit Akyol.

Sem Steijn viert met het uitvak

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt donderdagavond de return tegen FK Cukaricki. Winnen de Tukkers net als in Servië? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand