Deze 5 clubs spelen ook You'll Never Walk Alone voorafgaand aan een wedstrijd

FC Twente-fans met sjaal
FC Twente-fans met sjaal Foto: © Pro Shots

Als tukkers beginnen we iedere wedstrijd weer het You’ll Never Walk Alone te zingen. Elke keer weer krijgt iedere uitsupporter kippenvel en iedere speler van de thuisploeg angst! Maar wist je dat er ook andere clubs zijn naast FC Twente die dit liedje afspelen? In deze blog vertellen we je welke clubs dit zijn.

Liverpool

Als je ooit als tukker een voetbalreis hebt gemaakt naar het Anfield stadion van Liverpool, kon je moeiteloos meezingen met hun trouwe supporters voordat de wedstrijd begint. Ook in Liverpool zingen ze namelijk volop het You’ll Never Walk Alone. Sterker nog; het is de eerste voetbalclub die met deze traditie begon! De stadionspeaker van Anfield gaf zelfs het liedje officieel aan Twente zodra ze van het Diekman Stadion naar het Grolsch Veste verhuisden. Ga dan ook naar Anfield om te kijken hoe dit liedje zo iconisch werd voor FC Twente.

Celtic

Ook de fans van Celtic staan bekend om hun indrukwekkende gezangen voorafgaand aan de wedstrijd. In het Celtic Park in Glasgow wordt You’ll Never Walk Alone met zoveel passie gezongen, dat het haast voelt alsof het lied daar zijn tweede thuis heeft gevonden. Het mooie hiervan? Het toont aan hoe voetbal meer is dan alleen een spel; het is een manier om gemeenschappen samen te brengen, emoties te delen en onvergetelijke momenten te creëren. De sfeer in Celtic Park is dan ook iets wat je als Twente fan eens in je leven ervaren moet hebben.

Borussia Dortmund

Ook in het imposante Signal Iduna Park wordt You’ll Never Walk Alone gezongen als een krachtig symbool van eenheid en toewijding. Het moment waarop tienduizenden Dortmund fans dit lied inzetten is ronduit kippenvel verwekkend. Het bijwonen van een wedstrijd in het Signal Iduna Park laat je de diepe betekenis van You’ll Never Walk Alone in de voetbalwereld voelen, en het is maar 2 uurtjes rijden van Enschede. Laat echter niet aan onze goede vrienden van Schalke weten dat je er geweest bent!

Feyenoord

De enige andere eredivisieclub die ook You'll Never Walk Alone speelt is Feyenoord. Hoewel het lang niet zo indrukwekkend is als in de Grolsch Veste, zorgt het gezang van supporters ervoor dat de Kuip in ieder geval elke week aan het begin van de wedstrijd een goede sfeer heeft. Af en toe wordt het lied live gezongen door Lee Towers, met name bij speciale wedstrijden of evenementen.

FC Tokyo

Tot slot is er FC Tokyo. Dit is de enige club op onze lijst die buiten Europa is. Toch wordt hier ook volop het You'll Never Walk Alone gespeeld. Doordat ze er bij FC Tokyo bewust voor kiezen om een wat Europese sfeer te creëren, is dit een van de betere clubs om te bezoeken als je een voetbalwedstrijd wil bezoeken. Bovendien zie je ook meteen hoe de Japanse voetbalcultuur in elkaar steekt!

Lees meer:
0 reacties