Dick Advocaat roemt FC Twente-speler: "Ik vind hem echt geweldig"

Dick Advocaat staat ESPN te woord
Dick Advocaat staat ESPN te woord Foto: © Pro Shots

FC Twente eindigde dit seizoen op een knappe derde plek in de Eredivisie en daardoor mogen de spelers (en fans) dromen van Champions League-voetbal. Dick Advocaat roemt de inbreng van Sem Steijn, die dit seizoen maar liefst 17 (!) keer wist te scoren in de competitie. 

"Ik vind die Steijn echt geweldig. Dat is zo'n fanatieke jongen", sprak hij maandagavond bij Veronica Offside. "Die ging van ADO naar FC Twente en iedereen had grote twijfels. Daar scoorde hij aan de lopende band, maar dat doet hij bij FC Twente ook", weet Advocaat, die van mening is dat Steijn hogerop kan. 

"Zeker wel. Als je goals kan maken, kan je overal terecht", vervolgt hij enthousiast. "Ik vind het een uitstekende tweede spits en hij weet hoe hij de goals moet maken. En hij kan nog aardig voetballen ook én hij heeft loopvermogen. Het is wel een complete speler, hoor", aldus Advocaat, die niet durft te zeggen of Steijn bij Feyenoord past. "Normaal staat daar Stengs en Steijn is een totaal ander type. Hij is veel doelgerichter", constateert hij. 

Lees meer:
0 reacties