Dick Jol: "Een hooligan als trainer is een verkeerd signaal"

Dick Jol
Dick Jol Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard-trainer Julio Velázquez ging zaterdagavond geheel door het lint nadat FC Twente zijn ploeg op een 0-2 achterstand had gezet. Het is zeker niet de eerste keer dat de oefenmeester zich zo laat gaan. De vraag is of Fortuna dit gedrag nog lang zal accepteren.

"Laat een ding duidelijk zijn”, stelt Fortuna’s technisch directeur Sjoerd Ars in het Algemeen Dagblad. "Ondanks de begrijpelijke frustratie over dat moment bij de 0-2, keuren we het gedrag van Julio af. Het past niet bij waarvoor we als club staan.” Ars heeft dit maandag ook bij de coach kenbaar gemaakt tijdens een ontmoeting die hij betitelt als ‘stevig gesprek’. "En daarin stelde Julio zich heel schuldbewust op. Hij beseft dat hij een grens is overgegaan. We gaan er vanuit dat wat zaterdag gebeurde de laatste keer is geweest. Voor ons is de kous daarmee af.”

Oud-scheidsrechter Dick Jol snapt niet waarop arbiter Rob Dieperink niet in heeft gegrepen. "Dat soort asociaal gedrag moeten we niet bagatelliseren”, stelt Jol. "Juist als je af wil van dit soort gekkigheid, moet je er meteen mee afrekenen als arbitrage. En dat betekent: direct wegsturen. Zijn club zou er tenminste zo stellig in moeten zijn. Wat moet een supporter wel niet denken? Zo iemand heeft gelijk een stadionverbod van een jaar aan zijn reet hangen, wanneer hij een plastic bekertje bier of chocolademelk op het veld gooit. En dan zou zijn trainer naar hartenlust op een dug-out mogen inbeuken. Kom op, hé, dit valt niet uit te leggen."

Dick Jol vindt zelfs dat Fortuna afscheid moet nemen van Velazquez wanneer hij zich nogmaals zo laat gaan. "Al was het maar omdat dit soort gedrag ook zomaar kan overslaan naar de tribunes. En wat zeg je dan tegen zo’n Fortuna-fan? ‘Jij mag je niet misdragen, maar jouw trainer mag wel van alles slopen’. Echt, een hooligan als trainer is een verkeerd signaal naar iedereen”, besluit Jol.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand