"Die FC Twente-supporters zijn de helft van hun inleg kwijt"

Jesse Bosch met op de achtergrond een reclamebord van Floki
Jesse Bosch met op de achtergrond een reclamebord van Floki Foto: © Orange Pictures

FC Twente sloot net als de NS en GVB een sponsordeal met cryptomunt Floki. De overeenkomst deed veel stof doen opwaaien. Net als op de reclameborden van FC Twente is Floki ook te zien op Amsterdamse trams en NS-stations.

De koers van de 'memecrypto' Floki Inu is de laatste maande ingestort, maar toch besloten het GVB, de NS en FC Twente ermee in zee te gaan. "Bedrijven wekken zo de indruk dat Floki te vertrouwen is", zegt Alfred Prevoo, oprichter van cryptovermogensbeheerder Blockchain Investments & Co, in Het Financieele Dagblad. "Je moet je bewust zijn van de consequenties als je je goede naam ergens aan verbindt."

Het GVB en de NS zijn verzelfstandigde overheidsbedrijven die in handen zijn van respectievelijk de gemeente en de staat. verzelfstandigde overheidsbedrijven. "Dat maakt het nog ernstiger", aldus Prevoo, die weet dat Floki van elke cryptokoper 3% commissie vraagt, waarmee onder meer marketingcampagnes werden opgezet.

Dat zorgde voor een flinke stijging van de munt eind oktober. "Maar inmiddels is de crypto weer helemaal teruggevallen, tot een koers van $0,000054", schrijft financieel verslaggever Pim Brasser in het FD. "FC Twente-supporters die half december crypto's kochten bij de toen nieuwe sponsor, zijn ruim de helft van hun inleg kwijt."

FC Twente wilde niet reageren omdat er nog een klacht ligt bij de Reclame Code Commissie. Die kan alleen online een reprimande geven. De uitspraak wordt binnen enkele weken verwacht.

Weet FC Twente het bekerduel te winnen van AZ? Bij BetCity.nl krijg je dan 3.45x je inzet. Registreer je nu via deze link en krijg ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro! Zet je Free Bet op FC Twente en pak 49 euro winst! Grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties