"De keuze voor Schreuder, ik was daar al een beetje verbaasd over"

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Het was een roerig jaar voor Club Brugge. De ploeg deed het goed in de Champions League en pakte een nieuwe landstitel, maar nam ook afscheid van drie trainers.

Philippe Clement vertrok en werd vervangen door voormalig FC Twente-trainer Alfred Schreuder. "Die keuze voor Schreuder, ik was daar al een beetje verbaasd over. Hij had toch ook niet echt veel op zijn palmares staan", blikt analist Marc Degryse terug in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Die start was toen ook moeilijk, hé. Ze verloren twee keer van Gent. Uitgeschakeld in de beker met 0-3 en ook nog eens 1-2 in de competitie."

Degryse vervolgt: "Binnenskamers was dat al voldoende om na anderhalve maand te twijfelen of hij wel de juiste keuze was geweest. Als dat straks met de nieuwe coach wéér zo zou zijn, dan is het wel belangrijk eens terug te denken aan die start. ’t Is tegen Genk en Anderlecht, hé. Die trainer mag nog veel kennis hebben, je moet toch de groep leren kennen."

Hij zag dat Clement zich kon inleven in de spelers. "Schreuder was veel directer en strenger. Straks moeten we zien hoe snel de spelersgroep dat deze keer oppakt. Opnieuw een verandering. Niet gemakkelijk", aldus Degryse. Schreuder werd wel kampioen met Club. "Schreuder zette de stap: winnen zonder goed voetbal. Als je het jaar van Club overloopt, is dat wel belangrijk geweest. Die momenten pakken."

"Clement heeft dat op een bepaald moment ook gedaan, maar Schreuder zeker. In veel mindere matchen hebben ze zich erdoor gesleurd. En ze zijn op een zakelijke manier kampioen geworden. Met een soort voetbal dat je toch niet koppelt aan een Nederlandse coach", besluit de analist.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand