Dijkhuizen 'gek' van Wieffer: "Die past perfect in de speelwijze"

Marinus Dijkhuizen tijdens ADO-Excelsior
Marinus Dijkhuizen tijdens ADO-Excelsior Foto: © Pro Shots

Volgens Martijn Krabbendam van Voetbal International gaat Mats Wieffer woensdag de overstap maken van Excelsior naar stadsgenoot Feyenoord. Zijn trainer Marinus Dijkhuizen denkt dat dat een goede stap is voor de middenvelder.

Wieffer speelde in de jeugd van FC Twente, maar heeft nooit zijn echte doorbraak in het eerste elftal kunnen maken. Toenmalig trainer Gonzalo Garcia zag het niet in hem zitten. Hij vertrok naar Excelsior en veroverde meteen een basisplaats.

Zijn trainer Marinus Dijkhuizen heeft lovende woorden voor zijn talent. "Mats heeft een groot loopvermogen, is creatief, wil vooruit voetballen, pakt ballen af, kan goed koppen en op meerdere posities uit de voeten. Ik ben helemaal gek van hem."

"Hij past perfect in de speelwijze van Arne Slot", vindt Dijkhuizen. De 22-jarige Wieffer wordt vergeleken met Jerdy Schouten. Die maakte destijds ook indruk bij Excelsior, maar kreeg toen geen aanbieding van Feyenoord.

"Zoals Schouten vanaf hier naar Bologna gegaan is, zou je het graag willen zien. Maar daar moet nog veel voor gebeuren", zei de middenvelder eerder zelf. "Ik ben nu veel verder dan in het eerste jaar dat ik bij het eerste van Twente zat. Ik was toen nog een dun mannetje, die een beetje aan het kijken was hoe het ging. Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe beter je wordt. Daar draait het om", besluit Wieffer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand