Dijkhuizen: "We hebben een paar mensen op hun flikker gegeven"

Marinus Dijkhuizen
Marinus Dijkhuizen Foto: © Pro Shots

Sinds 2005 wist een ploeg in een uitwedstrijd niet zo snel op een 0-3 voorsprong te komen als FC Twente afgelopen weekend tegen Excelsior. Marinus Dijkhuizen, trainer van de Kralingers, kon slechts toekijken.

"Na een kwartier denk je: dit wordt een lange avond. Vanaf dat moment bekeken viel het daarna nog mee. Maar het eerste kwartier was dramatisch. De intensiteit miste. De corners hadden we het heel veel over deze week, dus als hij er dan weer invliegt is dat heel frustrerend en denk je: wat een vak", zegt Dijkhuizen bij ESPN.

In de rust gaf Dijkhuizen een heuse donderpreek aan zijn spelers. "Na rust hebben we er nog wat energie ingelegd. We hebben een paar mensen nog op hun flikker gegeven. Ik denk nu aan volgende week en aan doorwisselen."

"De mentaliteit komt altijd naar boven. Je wordt giftiger en scherper van de tong. Dat moet ook. We moeten keihard knokken om erin te blijven, dat weten, maar we kunnen het niet altijd opbrengen. Ik wist ook wel dat het moeilijk wordt. Maar ik heb het gevoel dat een aantal jongens die in de basis stonden zich wel heel comfortabel voelen. En dat ligt ook aan mij, want ik ben heel loyaal naar m'n spelers", besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties