"Die verkeerde keuze is Alfred Schreuder zijn redding geweest"

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn Foto: © Pro Shots

Nico Dijkshoorn bespreekt in zijn column bij Voetbal International de positie van Alfred Schreuder. De oefenmeester, die in het verleden werkzaam was bij FC Twente, heeft geluk gehad volgens de columnist.

"In de documentaire over Ronald Koeman zijn dagen bij FC Barcelona koos de documentairemaker voor de verkeerde invalshoek. Hij besloot het gezin Koeman te volgen, maar natuurlijk had het over Schreuder moeten gaan", vindt Dijkshoorn.

"Ik zou dat zo graag hebben gezien. Lionel Messi, die dan allang weet dat hij een jaar later lekker door Parijs loopt met 34 tasjes pantalons en jasjes, die net moet doen alsof hij Alfred Schreuder serieus neemt", grapt de columnist.

"Alfred Schreuder, nu de hoofdcoach van Ajax, die onderdanig, half gebogen, aan Messi uitlegt hoe je volgens de Hollandse School open moet gaan staan op het middenveld", gaat Dijkshoorn verder. "Ik zou er een moord voor hebben gedaan."

"Die verkeerde keuze van de documentairemaker is Schreuder zijn redding geweest. En hij heeft er van geleerd. Neem altijd een assistent aan die niemand kent", is het advies van Dijkshoorn.

"Maak een gekke Duitser je assistent, zodat jij zelf iets normaler lijkt", doelt hij op Matthias Kaltenbach, de nieuwe assistent van hoofdtrainer Schreuder bij Ajax. "Ik vrees dat hij bij Ajax de komende jaren Matje Kattenbak zal heten. Daarom al is het een goed idee om hier fulltime een cameraploeg op te zetten."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
zo
29/10
FC Twente
12:15
Feyenoord
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 6 19 18
2 AZ 5 13 15
3 FC Twente 6 9 15
4 Feyenoord 5 14 11
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 6 0 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand