Dijkstra: "Daar spelen wordt een bijzonder moment in mijn carrière"

Caitlin Dijkstra in duel met Alessia Russo
Caitlin Dijkstra in duel met Alessia Russo Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen spelen begin volgende maand de laatste twee groepswedstrijden in de Nations League. De ploeg van bondscoach Andries Jonker begon het nieuwe toernooi met een nederlaag tegen België.

Daardoor stond Oranje 'meteen aan', zo merkte Caitlin Dijkstra. "Tikten ook ons niveau weer aan. Tegenwoordig win je echter niet zomaar, dat zag je op het WK ook al. Het zit steeds dichter bij elkaar. België doet het goed en dan verlies je lullig en onnodig met 1-2", zegt de verdedigster tegenover BN DeStem. Daarna won Oranje van Engeland en dankzij twee overwinningen op Schotland staan de Leeuwinnen momenteel bovenaan in de groep.

Op 1 december speelt Oranje op een nagenoeg uitverkocht Wembley tegen Engeland. De Nations League-groepsfase wordt op 5 december afgesloten tegen België. "Twee heel mooie potten ja. Van een vol stadion droomde ik als klein meisje. Engeland heeft fantastisch werk verricht waardoor ze nu Wembley gevuld krijgen. Daar spelen wordt een bijzonder moment in mijn voetbalcarrière."

Dijkstra gaat verder: "Wie weet of het nog een keer voorkomt dat ik erbij ben, dus van die ambiance moet ik wel genieten. Als je ziet hoeveel mensen er komen kijken naar ons en al die jonge meiden die geïnspireerd worden om ook te gaan voetballen. Daar denk ik tijdens de wedstrijd niet aan, maar dat besef ik zeker wel."

Volgens de verdedigster gaat Oranje er 'alles aan doen' om eerste te worden in de groep. "Als we doorgaan naar de finales zijn we een stapje dichterbij dat ticket (voor de Olympische Spelen, red.), maar we moeten alsnog een wedstrijd winnen. Die interlandperiode is ook weer superbelangrijk. Als topsporter wil je zo veel mogelijk toernooien spelen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties