Dijkstra doodsbenauwd tijdens PEC-FC Twente: "Ik kon wel huilen"

Erik Dijkstra
Erik Dijkstra Foto: © Orange Pictures

FC Twente heeft zondagmiddag voor lange tijd virtueel op de vierde plek gestaan. De Tukkers stonden gelijk tegen PEC, en AZ stond 3-0 voor tegen FC Utrecht. Ineens kantelden beide wedstrijden. FC Twente won nog met 1-2 en AZ speelde zelfs nog met 3-3 gelijk. Het kwam uiteindelijk goed, maar journalist Erik Dijkstra heeft de hele wedstrijd met spanning gekeken.

"Ik moet je eerlijk zeggen: ik zat thuis te kijken en vond het zó spannend, dat ik op een gegeven moment in de tuin een pergola in mekaar ben gaan schroeven en zagen", begint de FC Twente-supporter bij de Bureau Sport Podcast. "Die heb ik vervolgens tijdens die wedstrijd bijna weer helemaal in elkaar getrapt." 

"Ik was op een gegeven moment zó aan het schreeuwen en het klagen, dat mijn vriendin op een gegeven moment zei: 'Dit kan echt niet, de buren worden nu echt gek." Dijkstra was doodsbenauwd voor de wedstrijd. Collega Frank Evenblij vond het daarom leuk om Dijkstra te treiteren. "Ik zat te kijken en voelde aan alles: het gaat niet goed." 

"Dan ga ik Erik ook een beetje zuigen. Dan ga ik hem appen: 'Twente gaat het niet redden.' Dan zie ik dat hij online komt en gewoon niet reageert. De telefoon ging gelijk weer uit. Heerlijk." Dijkstra was niet te spreken over het spel van de Tukkers. "Twente speelde eigenlijk weer niet goed. Als je heel eerlijk bent, hebben ze sinds 1 januari niet meer heel veel goede wedstrijden gespeeld." 

De journalist vervolgt: "Maar ze hebben gewoon een fantastisch elftal. Ik schrok ervan dat AZ vrij snel op 3-0 kwam. Toen zag je bij Twente dat er kansen werden gemist en er een beetje spanning inkwam. Toen maakten ze de 0-1 en kregen ze verdomme gelijk de 1-1 tegen." 

"Ik kon echt wel huilen. Maar Twente trok het zelf over de streep en dat vind ik écht knap. Ze kregen een honderd procent penalty en Van Wolfswinkel legde hem er koeltjes in. Dat vond ik echt een geweldig moment", aldus Erik Dijkstra. 

Lees meer:
0 reacties